Med Allers til Vega Havhotel

.


Fisk, poteter, grønnsaker og bær sto arktisk på menyen på Vega Havhotel,-i samarbeide med ukebladet Allers. Etter hvert kommer det på trykk, så det er bare å glede seg. Vega Havhotel er kjent over hele landet,-for sine fantastiske måltider, et strålende vertskap, fantastisk beliggenhet på Helgelandskysten og  sin stillhet. Vi ble såmen ikke skuffet.Vega Havhotel ligger som et Soria Moria Slott. Rett og slett vakkert. Vertskapet Anna og Jon Aga kjøpte stedet for 10 år siden. Da var det i en svært dårlig forfatning. Møysommelig har de bygd det opp. Resultatet kan de være stolte av. Her tas gjester imot fra hele landet. Det holdes konferanser,  bryllup og turister generelt tar inn. Å kunne gå til bords med gourmemåltid ute i dette øyriket er unikt.De romantiske husene har attpåtil torv på takene. På den måten går de nærmest i ett med naturen. Her er det journalist Aase Dotterud og fotograf Synnøve Dreyer som ser seg rundt for å finne aktuelle fotorekvister.Det glade vertskapet, Anna og Jon Aga, sørget for at deres gode menyer,- bestående av regionens ferske fisk, poteter, grønnsaker og bær, kom på bordet og ble fotografert til Allers.Aldri har jeg smakt en så vidunderlig sei, hvilende på en uforlignelig potetstappe og stekt løk,--med gulrøtter på toppen. Det var en smaksbombe.Og bringebær fra Brønnøysund ble satt fram i flere varianter. Jeg gjentar: Det er bare å glede seg til at stoffet settes på trykk i Allers. Av og til er det viktig å ta hele landet i bruk,-også redaksjonelt. Vi sitter på så mange fantastiske råvarer, så mye kunnskap, så mange herlige steder og vidunderlige medmennesker landet over.

Og på Vega ble vi virkelig tatt så godt imot, at vi nesten ikke ønsket å dra derfra.Vegaøyan kom på Unescos verdensarvliste i 2004. Her er det et lanskap og en kultur som fortjener det. Og som er verd å oppleve.

Vi skulle gjerne vært turist i dette området . Et er sikkert: Vi vender nok tilbake som ærfuglene har gjort i årevis. Dette er et stykke Norge en lett kan "lenges tilbake til" !

 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

brittkasin

brittkasin

68, Oslo

Informasjonssjef ved Opplysningskontoret for frutk og grønt. Mat- og ernæringsutdannet. Glad i mat og det viktige sosiale livet rundt matbordet. Glad i å lese og å reise. Opptatt av samfunnslivet. Dette vil bloggen min bære preg av.

Kategorier

Arkiv

hits